TV content leidt tot online verkeer

TV-content leidt vaker tot online verkeer en online conversie

Trends in Digital Media 2019 GfK research

Volgens Screenforce, het Nederlandse TV-marketingcentrum (gebaseerd op een onderzoek van GfK), zet het zien van content op TV steeds vaker aan tot het bezoeken van de website (uplift in online verkeer).

Mediasynced Spotalytics resultaten

In 2018 bezocht 54% een website naar aanleiding van het zien van content op TV. In 2019 gold dit zelfs voor 61% van de Nederlanders. Naast een uplift in website bezoeken, deed 1 op de 5 bezoekers ook een online aankoop als reactie op de specifieke tv-content. Het leek ons interessant om deze resultaten (op basis van respondent onderzoek) te toetsen op basis van feitelijk gedrag. De toename in websiteverkeer is ook wat wij zien bij adverteerders binnen ons Spotalytics platform. De oplossing waarmee op basis van onlinegedrag, de tv-campagnes op ieder detail kan worden geoptimaliseerd. Een methode waarmee ook merk doelstellingen worden behaald.
Binnen ons platform zien wij zelfs een grotere toename in direct websiteverkeer. Zo zien wij dat een GRP in 2019 tot maar liefst 32% meer websitebezoeken leidt in vergelijking tot 2018. Een belangrijke kanttekening: Binnen ons platform zijn adverteerders continue bezig de tv-planning te optimaliseren teneinde een maximaal effect in websitebezoeken te realiseren.
 
Vind het volledige Screenforce artikel hier
 
 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn