Maximaliseer je reclames

Wij meten het effect van je TV en Radio advertenties

Grip op je campagne

Spotalytics maakt je TV en radio performance inzichtelijk en meet nauwkeurig jouw campagne doelstellingen, zoals de toename in bezoekers, verbeterde merkscores en extra omzet. Het effect van elke spot wordt dagelijks gemeten. Zo krijg je al tijdens de campagne grip op de resultaten. Daarnaast wordt voor iedere campagne de totale ROI getoond. Belangrijke ingrediënten voor een optimale media inkoop (zowel tv als radio inkoop).

Spotalytics wordt gebruikt in de volledige media cyclus. Vanaf het bepalen van de strategie tot aan het in-flight optimaliseren van de TV of radio campagne.

Hieronder een greep uit de KPI’s die wij meten:

Optimaliseer de TV media planning

Spotalytics onthult de best presterende zenders, creaties, dagen, tijdvakken en nog veel meer (zelfs tijdens de campagne). Een belangrijke stap naar echt effectieve reclame. Door bij te sturen, neemt het effect van je campagne met tientallen procenten toe.

Uniek aan Spotalytics (en waarom dit niet handmatig lukt), is dat dit gebeurt op basis van een Artificial Intelligence module die automatisch het resultaat van miljoenen mediakeuzes simuleert en daaruit de beste optimalisaties voorstelt. Het optimaal inkopen van TV en radio was nog nooit zo makkelijk, snel en betrouwbaar.

Diezelfde AI module maakt ook ‘predictive scheduling’ mogelijk. Waardoor je al vanaf de start van je campagne met het best mogelijk uitzendschema begint. Eén GRP op TV of radio wordt zo in één klap veel meer waard.

Voordelen van Spotalytics

Verhoogt omzet en merk KPI’s

Verbetert meetbaar je campagne doelstellingen met tientallen procenten (online/offline omzet, merk)

Toont netto effecten media inkoop

Berekent het netto resultaat van al je TV en Radio campagnes

Bewijst TV en Radio effecten

Helpt je om je TV en Radio budget te verantwoorden op een manier die tot nu toe aan digital was voorbehouden

Slimmer door Artificial Intelligence

AI biedt direct toepasbare adviezen en is makkelijker, sneller en slimmer dan handmatige analyse

Pak het beste moment

Onthult het optimale moment om campagne te voeren.

Voorspel je succes

Voorspelt wat het effect zal zijn van je volgende uitzendschema.

Herken de beste maanden

Kwantificeert de effecten van de seizoenen op je doelstellingen

Totale performance TV en radio

Naast het optimaliseren van de radio en TV media planning, rapporteert Spotalytics op campagne niveau de totale ROI.
Dit beantwoordt de belangrijkste vraag voor iedere organisatie:
“Wat heeft de campagne aan extra omzet en bezoekers (offline of online) opgeleverd?”

Daartoe hebben we speciaal voor TV en radio een time-series analyse ontwikkeld. Behalve alle eigen media inkoop (TV, Radio, Digital, print, OOH) worden daarin bijvoorbeeld ook seizoenseffecten, feestdagen, schoolvakanties, actieperiodes, share of voice, weersomstandigheden en zelfs de corona effecten meegewogen. Alleen zo kan nauwkeurig het ‘netto’ resultaat van de totale media inkoop (TV en radio inkoop) worden getoond. En kan je TV en Radio budget vanaf nu verantwoord worden op een manier die tot voor kort alleen aan Digital voorbehouden was.

Spotalytics TV radio advertising

Succesvolle case studies

Hieronder vind je een overzicht van een aantal succesvolle campagnes. Daarnaast kunnen wij aan hand van onze TV analytics ook de merk KPI’s boosten. Zo is voor meerdere adverteerders aangetoond dat het optimaliseren met behulp van Spotalytics, kan bijdragen aan een toename in bekendheid, overweging of zelfs imago.

Kom in contact met ons

Ontdek wat Mediasynced voor uw merk kan betekenen

Maak kennis met Spotalytics