AI intergratie spotalytics

The eagle has landed – Op AI gebaseerde tv- en radioplanning

Spotalytics AI integratie – nauwkeurigere resultaten in minder tijd

 

De nieuwe AI-module van Spotalytics berekent automatisch de effectiviteit van uw tv- en radio campagnes en geeft u het antwoord dat u zocht; hoe krijg ik de best presterende tv- of radiocampagne? De nauwkeurigheid die dit biedt is ongeëvenaard, evenals de snelheid; de analyse wordt binnen enkele minuten in plaats van dagen uitgevoerd. Bovendien is onze AI-integratie een spectaculaire stap op weg naar onze volgende release ‘predictive scheduling’. Hiermee kunt u uw tv- of radioplanning uploaden en alle spotresultaten krijgen die u nodig hebt … zelfs voordat u uitzendt.

Artificial Intelligence in meer detail

 
De inzichten van Spotalytics worden gebaseerd op een combinatie van AI-technieken en econometrische modellen en vele jaren formule-optimalisaties. Hiermee zijn wij in staat om de meest uitdagende problemen op te lossen die je tegenkomt als je de effecten van TV en Radio campagne analyseert. Denk aan outlier analyses, baseline calculaties en spot collisions (Zie onze whitepaper met meer informatie over de werking van onze attributie modellen).

Maar zelfs met dit niveau van verfijning, zijn we onszelf blijven uitdagen om onze modellen verder te verbeteren.

Met onze meest recente A.I. module hebben we een nieuwe doorbraak bereikt; conclusies worden voortaan automatisch berekend aan de hand van een Neural Network (een van de meest recente methoden in AI). Een cruciale USP van Spotalytics, zodat deze nog betere inzichten garandeert en veel analyse-tijd bespaart. Op basis van het gemeten effect van uw campagne, trainen we het Neural Network om alle mogelijke combinaties van attributen te simuleren en scoren, zoals kanaal, tijdslot, week, dag, aantal kijkers, creaties (en nog veel meer). Dat levert vaak tussen de 20-100 miljoen mogelijke combinaties op per campagne!
 

Waardevolle inzichten met AI

 
De berekeningen van het Neural Network bieden u twee waardevolle, nieuwe inzichten:
  1. Het ‘schone’ effect van een attribuut. Zonder A.I. weet je niet zeker of zender ‘X’ bij een hoge score ook echt een goed presterende zender is. Waarschijnlijk wel, maar de oorzaak kan ook zijn dat op ‘zender X’ de beste scorende creatie vaak werd ingezet, of dat zender X vooral werd ingekocht in de best presterende week van de campagne. Onze A.I. module lost dit op en toont zo de exacte individuele en relatieve kracht van elk van de onderliggende attributen (zenders, tijdvak, creatie etc)
  2. Predictive scheduling. Start je campagne met de best mogelijk TV inkoop. Het is nu mogelijk om een TV schema vooraf te laten toetsen door de AI module in Spotalytics. Wij tonen direct welke spots het goed of slecht zullen gaan doen. Hierna kan de planning zoveel mogelijk worden aangepast op deze inzichten.

Coming REAL SOON: Predictive Scheduling!

Spotalytics and Artificial Intelligence


Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn