Rutte persconferenties website uplift

De top 10 best presterende adverteerders op een rij

Hoe effectief zijn grote bereiksblokken?

Het is geen nieuws dat adverteren rondom populaire tv-programma’s zijn vruchten af werpt. Grote bereiksblokken leveren immers een groter uniek bereik. Dit jaar is er bijna wekelijks een enorm blok bijgekomen op NPO1 en dat in de vroege avond.
Wij wilden de vraag beantwoorden of ook het websiteverkeer proportioneel toeneemt rondom grote bereiksblokken. Daarvoor gebruikten we de persconferenties van Rutte en de Jonge. Wat is het website-effect van adverteren vóór de persconferenties, met een bereik tussen de 3,5 en 7,5 miljoen kijkers?

78 unieke adverteerders met spectaculaire uplift

Aan de hand van publieke data onderzocht Mediasynced dit voor 78 unieke adverteerders die adverteerden kort vóór de persconferentie. Met behulp van de oplossing Spotalytics werd de uplift in het searchgedrag gemeten tot max. 10 minuten na de spot. Voor de nummer 1 resulteerde dit in een uplift van wel meer dan 4000 procent!

Onderzoek framewerk

  • Gebruik van publieke uitzenddata van kort vóór iedere persconferentie
  • Totaal van 78 unieke adverteerders
  • Periode maart – oktober 2020
  • Uplift in search gedrag tot max 10 minuten na de spotuitzending
  • FMCG adverteerders zijn uitgesloten (vooral offline verkoop)
  • Geen normalisatie op bereik/grp’s

Notitie: scores van 1000%+ zijn minder makkelijk te realiseren voor grotere adverteerders, i.v.m. een hogere baseline op search.
Top 10 adverteerders
Tabel Persconferentie Rutte
Naast de bovenstaande top 10 zijn er ook een aantal grotere adverteerders te zien met opvallend hoge scores zoals Klaverblad Verzekeringen, Knab, Lego Amazon en Schoonenberg.
Heb je ook rondom de persconferentie geadverteerd en wil je weten wat jouw resultaat is, maar sta je niet in deze top 10? Neem dan contact op via onderstaande button.

[edgtf_button size=”medium” type=”solid” text=”Persoonlijk resultaat opvragen” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”mailto:info@mediasynced.com?subject=Aanvraag resultaten persconferentie Rutte” color=”#ffffff” hover_color=”” background_color=”#137ec5″ hover_background_color=”” border_color=”#137ec5″ hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]
Deel dit artikel:
[addtoany buttons="twitter,email,linkedin"]

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn