persconferenties uplift spotalytics

Record uplift van bijna 5000% voor adverteerder door persconferentie

Adverteren vóór de persconferenties van Rutte?

In december publiceerden we aan de hand van de publieke data van 78 unieke adverteerders wat het website effect was van adverteren vóór de persconferenties op NPO1 in de periode maart t/m oktober 2020. We hebben toen de beste 10 presterende adverteerders op een rij gezet, met op de eerste positie Geldshop.nl met een uplift van 4660%.
https://mediasynced.com/rutte/

Record van bijna 5000% uplift

Op 3 februari werd alweer de 28e persconferentie gehouden met maar liefst 6,3 miljoen kijkers. De best bekeken persconferentie vorige jaar april werd zelfs door 7,8 miljoen mensen gezien.
In deel 2 van deze serie hebben we de resultaten bijgewerkt tot half januari 2021 en keken we op basis van 32 unieke adverteerders naar de effecten van adverteren rondom dit grote bereiksblok. Met als resultaat een nieuw record van 4802% uplift in search gedrag voor Camp to Go.

Onderzoek framewerk

  • Gebruik van publieke uitzenddata van kort vóór iedere persconferentie op NPO1
  • Totaal van 32 unieke adverteerders
  • Periode half okt 2020 – half januari 2021
  • Uplift in search gedrag tot max 10 minuten na de spotuitzending
  • FMCG adverteerders zijn uitgesloten (vooral offline verkoop)
  • Geen normalisatie op bereik/grp’s

Notitie: scores van 1000%+ zijn minder makkelijk te realiseren voor grotere adverteerders, i.v.m. een hogere baseline op search.
Naast de onderstaande top 10 zien we ook hoge scores voor andere adverteerders zoals: Inshared, ASR verzekeringen, Bosch en PostNL.
Top 10 adverteerders
blank
Heb je ook rondom de persconferentie geadverteerd en wil je weten wat jouw resultaat is, maar sta je niet in deze top 10? Neem dan contact op via onderstaande button.

[edgtf_button size=”medium” type=”solid” text=”Eigen score opvragen?” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”mailto:info@mediasynced.com?subject=Aanvraag resultaten persconferentie Rutte” color=”#ffffff” hover_color=”” background_color=”#137ec5″ hover_background_color=”” border_color=”#137ec5″ hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]
Deel dit artikel:
[addtoany buttons="twitter,email,linkedin"]

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn