Nieuwe TV campagne van Oxxio succesvol met data-gedreven strategie

Case studie Oxxio | Spotalytics

Van oudsher levert Oxxio groene stroom en gas aan particuliere klanten. Het bedrijf is een onderdeel van de Eneco Groep. Oxxio profileert zich als een groene prijsvechter met slimme digitale dienstverlening en biedt ook de telecomdiensten Internet, TV en Bellen aan voor consumenten. Om het telecomaanbod te introduceren initieerde Oxxio een TV-campagne gedurende twee flights in respectievelijk april en juni/juli.

De overzichtelijke Spotalytics interface zorgde ervoor dat we op een eenvoudige manier de resultaten konden interpreteren, samen met de specialisten van zowel Mediasynced als Mindshare.

Doel

Om het beste resultaat te behalen uit de offline media-inzet, werkt Oxxio samen met Mediasynced. Daarbij is Spotalytics het aangewezen instrument voor een belangrijke doelstelling van deze campagne, namelijk het verhogen van het aantal conversies.
 

Oplossing

Door het inzetten van Spotalytics, kan Oxxio het directe effect op het websitegedrag (directe uplift in websitebezoekers) inzichtelijk maken voor beide TV-flights. Aan de hand van het dashboard kan Oxxio onder andere de uplift per zender, week, dagdeel, spotpositie en programma analyseren. Zo kan onder andere gevalideerd worden welke combinaties in de mediaplanning het beste presteren bij gelijke GRP-druk of kosten.

Met de verkregen inzichten uit de eerste flight, kon Oxxio de tweede flight zo optimaal mogelijk inrichten. Deze aanpassingen hebben geresulteerd in een hogere impact van de tweede TV flight. Zo vond er een herverdeling plaats van een publieke bereikzender naar een grote commerciële zender. Daarnaast zijn er zender specifiek aanpassingen gedaan en is er geschoven in spotposities, en tijdvakken. Op genre niveau is meer gestuurd op nieuwsprogramma’s, wat positief heeft uitgewerkt. Door al deze optimalisaties is de totale ROI van deze Oxxio-campagne aanzienlijk verhoogd.

Resultaat

In onderstaande grafiek is duidelijk terug te zien dat de campagne bij de start van de tweede flight (-en na de eerste optimalisaties) krachtiger was. Verder is de uplift te zien, na de eerste in-flight optimalisaties gedurende flight 2. Overall scoort flight 2 significant beter dan flight 1. Een toename van zelfs 29% in het aantal TV responders.

blank

Annemarie Nieuwveld-van Strien | Senior Online Marketeer Oxxio:
“Bij Oxxio werken we zeer data-gedreven en vanuit een online perspectief. Als een actie niet direct meetbaar is, zoeken we wel een weg om toch actionable insights te krijgen zodat we er voor een volgende keer van kunnen leren. Voor de lancering van ons telecomproduct bleek al snel dat een TV-campagne essentieel was, maar hoe meet je deze effecten? Mediasynced bracht ons daar de juiste tooling voor. De overzichtelijke Spotalytics interface zorgde ervoor dat we op een eenvoudige manier de resultaten konden interpreteren, samen met de specialisten van zowel Mediasynced als Mindshare. Ook vanuit dashboards die we met de diverse filters zelf konden samenstellen, haalden we nuttige inzichten welke we zowel gedurende een flight als in de volgende flight konden doorvoeren. Met succes! We hebben daardoor zeker de overtuiging dat we op de juiste data hebben gestuurd en dat we het mooie resultaat van de tweede flight niet zonder meer hadden behaald zonder Spotalytics.”
 
Mirte Huinink | Manager Connection Planning Mindshare: 
“Met Mediasynced hebben we de flexibiliteit van het medium TV voor performance doeleinden wederom kunnen toetsen. En met positief resultaat! Zonder het primaire doel uit het oog te verliezen (awareness), toch een aantal optimalisaties kunnen doorvoeren t.b.v. websitebezoek op basis van inzichten Mediasynced.”
 
Dirk Pieterse | Client Director Mediasynced: 
Een uiterst succesvolle campagne, waarin door het maken van duidelijke afspraken, we samen het maximale resultaat hebben kunnen behalen. En dat met slechts één creatie! Door het toevoegen van creaties kan de impact van campagnes in de toekomst (nog) groter zijn.”

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn