Het meetvenster

In een zestal artikelen leggen we uit hoe onze attributie modellen werken en hoe deze modellen een oplossing bieden voor de problemen die je tegen zult komen bij het analyseren van de effecten van een tv-campagne.

Bij het nauwkeurig bepalen van de effectiviteit van je tv-campagne, moet je rekening houden met vele factoren, zoals:

  1. De baseline: welke waarden vormen het fundament van je spoteffecten?
  2. Het meetvenster: waar begint en eindigt het online-effect van iedere tv-spot?
  3. Overlappende tv-commercials: hoe wijs je het juiste effect toe aan iedere tv-spot?
  4. Accurate uitzenddata: hoe garandeer je dat je altijd de exacte uitzendtijden verkrijgt?
  5. Negatieve uplift: Wat te doen met negative uplifts na het uitzenden van een spot en hoe deze te interpreten?
  6. Individueel effect van attribuut: Wat is de exacte individuele en relatieve kracht van elk van de onderliggende attributen (zenders, tijdvak, creatie etc)? Welke spots zullen het goed doen? (voorspel en plan vooraf)

Als je geen rekening houdt met deze factoren of op een onjuiste manier, dan is het vrijwel onmogelijk om betrouwbare conclusies te trekken.

Het meetvenster

 

Hoe lang na het zien van een tv-commercial, onderneemt een geïnteresseerde consument actie? En wat als een commercial een tag-on heeft, wordt er dan later of langer gereageerd? Dit zijn zeer relevante vragen om de prestaties van elke tv-spot nauwkeurig te meten. De fundamentele vraag waar we in geïnteresseerd zijn is: na hoeveel minuten kunnen we concluderen dat het directe effect van de tv-commercial beëindigd is?

Als we te weinig minuten meten, zal het volledige effect van de tv-spot niet meegenomen worden. Er zouden nog enkele minuten kunnen zijn die bijgedragen hebben aan de uplift van je tv-commercial, die nu in je model ontbreken. Indien er te veel minuten meegenomen worden in de analyse, kan dit tot soortgelijke onnauwkeurigheden leiden. Je model begint namelijk reguliere variaties in het websiteverkeer of ruis op te nemen in plaats van campagne-effecten. Voor iedere tv-commercial moet dus het optimale meetvenster vastgesteld worden.

blank

blank

Onze oplossing

 

Bij Mediasynced hebben we een dynamisch reactievenster geconstrueerd. Door te kijken naar de correlatie tussen de verschillende minuten (1e, 2e, …, 10e minuut) kunnen we meten wanneer de curve lijkt te eindigen. We stoppen met meten wanneer de minuten meer door ruis gedomineerd worden dan door het effect van de commercial. Op deze manier zijn we ervan verzekerd dat we altijd een gebalanceerd en dynamisch meetvenster hanteren voor elke campagne venster.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn