mannenstem commercial

Research artikel – Laat de man het woord voeren

Gebruik van mannenstem ​​werkt en zorgt ervoor dat de call-to-action blijft hangen

Dit is het derde research artikel in een reeks nieuwe onderzoeksartikelen die we op onze blog zullen publiceren. Deze innovatieve onderwerpen zullen een licht werpen op attributen die naar verwachting bepalend zullen zijn voor het succes van een tv-campagne. In deze editie zullen we onderzoek doen naar het gebruik van een mannenstem versus een vrouwenstem in reclame spots.

Download artikel in PDF

Onderzoek en Mediasynced

Bij Mediasynced zijn we altijd geïnteresseerd in het verkrijgen van meer inzicht in de attributen die van invloed zijn op de effectiviteit van tv commercials. Voor ons nieuwst lopende project hebben we meer dan 600.000 tv-uitzendingen van 200 adverteerders gekwalificeerd. We hebben 34 verschillende attributen (bijv. Muziek, beroemdheden, humor, logo-zichtbaarheid) toegevoegd in 11 verschillende categorieën. Om dit nog specifieker te maken, hebben we elke uitzending gewaardeerd dmv het meten van de verschillende online zoekvolumes. Als gevolg hiervan geeft dit onderzoek ons ​​een goed inzicht in welke tv-attributen online verkeer het meest beïnvloeden.

Effect van mannelijke / vrouwelijke stem

In deze editie presenteren we nog een nuttig inzicht over het gebruik van een mannenstem versus een vrouwenstem in een tv-commercial. De aandacht voor en het effect van een tv commercial is beduidend hoger in vergelijking met de inzet van andere mediakanalen. Hierdoor is het belangrijk om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in wat welke variabelen bijdragen aan een optimale respons op een commercial. Sinds het ontstaan van audiovisuele commerciële berichten is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van allerlei audio-elementen, met name stemgeluid. Een stem is het ultieme hulpmiddel om je verhaal letterlijk te vertellen. Voor tv-commercials zijn er tal van visuele componenten tot onze beschikking, om een zo volledig mogelijke ervaring te bieden. De combinatie van de verschillende factoren zullen uiteindelijk samen zorgen voor de effectiviteit van een reclame. Maar het is vooral de stem die verantwoordelijk is gebleken voor de overtuiging.
De wetenschap benadert meerdere niveaus van effect, van cognitief, affectief tot conatief. Aanvullend onderzoek concentreert zich op verschillende audio-elementen en instellingen. Zo wordt er gekeken naar tempo, vocale toonhoogte (hoog of laag) en het gebruik van lokale accenten. Het merendeel van het wetenschappelijke onderzoek verzamelt zijn gegevens uit openbaar onderzoek op basis van vragenlijsten binnen de doelgroep. Dat betekent dat de meeste resultaten min of meer gebaseerd zijn op de intentie van het afgekondigde gedrag in plaats van het gedrag zelf. Maar met wat online onderzoek over dit onderwerp zien we heel weinig verschil in resultaten. Hoewel de respondenten de neiging hebben de mannelijke stem meer overtuigende krachten toe te kennen lijkt de vrouwelijke stem te zorgen voor een ​​rustiger effect.

Mannelijke of vrouwelijke stem?

De grote vraag is nu, wat kunnen 600.000 uitzendingen ons vertellen over de effectiviteit van het soort stem dat is ingezet? Binnen ons project hebben we twee verschillende soorten tags toegevoegd om audiodetails in tv-commercials te rangschikken. Als eerste een tag betreffende mannelijke en vrouwelijke stemmen en een tweede voor het type achtergrondmuziek. Er is één uitkomst die opvalt. Commercials binnen de toeristenbranche doen er voordeel mee om een mannelijke stem te gebruiken.
Binnen deze sector kan een mannelijke voice-over 56% meer zoekverkeer genereren in vergelijking met het gemiddelde. Gezond verstand zou zeggen dat een vrouwelijke stem een meer tropische uitstraling heeft en een gevoel van urgentie. Maar het tegenovergestelde lijkt waar te zijn. Gebruik van een mannenstem zorgt ervoor dat de call-to-action blijft hangen.

Resultaat

Uit het onderzoek blijkt dat het inzetten van een ​​mannelijke stem in een reclame meer online zoekverkeer genereert dan het wanneer dit een vrouwenstem is. Dit is vooral van toepassing in de toerisme branche. Natuurlijk zijn niet alle campagnes bedoeld om online zoekvolumes te genereren. Zo zullen meer gecompliceerde boodschappen waarschijnlijk profiteren van het gebruik van een zachtere vrouwenstemmen. Maar over het algemeen is de conclusie dat de man het beste het woord kan voeren.
 
Research artikel 1: Is there such a thing as….the ideal campaign duration?
Research artikel 2: When funny TV commercials hurt the most

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn