Weather targeting campagne

Een frisse neus halen – Lokale weather targeting campagne is succesvol

Italianen verlangen naar warme en zonnige tijden tijdens de koudere dagen en ontsnappen aan de stad op zoek naar frisse lucht tijdens de hete zomer. Dit was de hypothese die werd getest door de nationale toeristenorganisatie van Oostenrijk. Dit werd gedaan door een weather targeting campagne op te zetten met een specifieke advertentie volgens het lokale weer gericht op de belangrijkste, grote steden in Italië.
 

[edgtf_button size=”medium” type=”solid” text=”Download article in PDF” custom_class=”” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”” link=”https://mediasynced.com/wp-content/uploads/2020/02/Austria_Breath-of-fresh-air.pdf” target=”_blank” color=”#ffffff” hover_color=”” background_color=”#137ec5″ hover_background_color=”” border_color=”#137ec5″ hover_border_color=”” font_size=”” font_weight=”” margin=””]

 


Hoe werkt weather targeting?

Realtime targeting technologie werd ingezet om de veranderende weersomstandigheden te detecteren en analyseren. Om de relevantie te vergroten, werden bovendien verschillende campagnes geactiveerd op basis van de weersomstandigheden. De Weather Sync oplossing kan campagnes activeren en pauzeren op basis van verschillende weersomstandigheden, zoals zon, regen, windenergie, UV-index, pollen, vervuiling, etc. Vanwege een automatische integratie met de DSP van Adform, werden de advertenties hyperlokaal geadverteerd op basis van de specifieke weersomstandigheden.

Campagne – Breathe Time

Er werden verschillende soorten spots weergegeven, afhankelijk van de temperatuur van het weer om de relevantie van de advertenties te vergroten.
Tijdlijn: augustus/september 2019
Weersomstandigheden:

  • > 29 graden: spots met beelden van frisheid en koeling werden getoond (“beekje” en “water”)
  • <29 graden: spots werden weergegeven met een meer groen en een bloemig gevoel (“wilde bloemenweide” en “kruiden”)

Resultaten

Om de effecten te meten, zijn de KPI’s VTR + CPV gekozen welke tot de volgende resultaten hebben geleid:

Uplift in VTRblank
  • 14,4% verhoging in VTR75
  • 17,3% verhoging in VTR100
Uplift CPV
  • 13,8% goedkopere eCPV
  • 15,9% goedkoper eCPV100

* De% stijgingen hebben betrekking op het verschil met de “controlegroep” die is ingesteld, inclusief alle technische kosten + installatiekosten.
 
Website Oosterijks Toeristenbureau

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn