TV reclame effectiever tijdens Corona crisis

TV reclame effectiever tijdens Corona crisis

Eerder deze week publiceerde SKO een rapport waarin te zien is dat de schermtijd per dag significant is gestegen ten opzichte van vorig jaar (33 minuten waarvan 15 min meer live kijktijd). Tegelijk verlagen adverteerders hun reclamebudgetten, ook op TV. Maken zij daarin altijd de juiste keuze, gemeten van het oogpunt van verandering in effectiviteit voor en na de Corona crisis?

Search gedrag stijgt 45% naar aanleiding van TV spot

blankMediasynced rekende het uit. We vergeleken week 10 van dit jaar met de weken 11 & 12 (de weken waarin de maatregelen van de overheid zijn doorgevoerd). Voor zes verschillende sectoren is berekend wat de directe impact van de TV spots is geweest op het Google Search gedrag naar aanleiding van een TV spot. Wat blijkt nu? Ook in tijden van Corona, wordt het search gedrag van consumenten flink beïnvloedt door TV spots. Sterker nog, deze impact was in weken 11 en 12 gemiddeld 45% groter dan in week 10.

Spotalytics Webinar 7 april

Wil jij weten wat het effect is voor jouw lopende of geplande campagnes? Neem dan zeker contact op of meld je aan voor ons webinar op 7 april om 10 uur via deze link.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn