Over onze Spotalytics AI-module

Ontdek de Spotalytics AI-module

Over onze Spotalytics AI-module

Omdat wij weten dat de tijd van een marketeer kostbaar is, hebben wij een methode ontwikkeld die de analyses voor TV en radiobudget allocatie (nog) efficiënter maakt. Onze nieuwe AI-module berekent het resultaat van miljoenen mogelijke mediakeuzes.

Het effectief inzetten van TV en radio was nog nooit zo makkelijk, snel en betrouwbaar. Daarnaast maakt onze AI-module ‘predictive scheduling’ mogelijk. Waardoor je geautomatiseerd advies ontvangt op basis van de TV of radio planning in plaats van op het gerealiseerde uitzendschema.

ai-brain-chip

Wat voegt Artificial Intelligence (AI) toe?

blank

De inzichten van Spotalytics zijn nu gebaseerd op een combinatie van econometrische modellen en gepatenteerde ontwikkelde AI-modellen. Deze combinatie stelt jou in staat om meer accuraat optimalisatie keuzes te maken in het TV en radiobudget.

In Stap 1 wordt het econometrisch model gebruikt, waar de afgelopen 5 jaar aan gewerkt is. Hiermee zijn de meest ingewikkelde uitdagingen ondervangen, om de analyse van TV en radiocampagnes mogelijk te maken. Meer in het bijzonder beschikt dit model over: outlier analyses, verfijnde baseline calculaties en methodieken bij overlappende spots (lees onze white paper onderaan de pagina, voor meer informatie over dit attributie model).

Conclusies worden nu automatisch berekend op basis van het Neural Network. Een cruciale USP van Spotalytics, hiermee biedt het de meest robuuste conclusies en bespaart eveneens veel analyse tijd. Het AI model werkt als volgt; Neural Network simuleert en bepaalt scores voor alle mogelijke combinaties in attributen zoals: zenders, tijdvakken, weken, dagen, kijkdichtheid, creaties en nog veel meer.

Dit resulteert in een overview van ongeveer 20 tot 100 miljoen mogelijke mediacombinaties per campagne! Door dit te doen, draagt Neural Networks bij aan een model waarbij de resultaten ‘schoon’ en zonder ‘bias’ de waarheid vertellen.
Gebaseerd op de waardes uit stap 1.

Onze AI module bereikt een heuse doorbraak

blank

Het Neural Network geeft nieuwe en cruciale inzichten, dit zijn:

  • Het ‘schone’ effect van een attribuut. Zonder A.I. weet je niet zeker of zender ‘X’ bij een hoge score ook echt een goed presterende zender is. Waarschijnlijk wel, maar de oorzaak kan ook zijn dat op ‘zender X’ de beste scorende creatie vaak werd ingezet, of dat zender X vooral werd ingekocht in de best presterende week van de campagne. Onze A.I. module lost dit op en toont zo de exacte individuele en relatieve kracht van elk van de onderliggende attributen (zenders, tijdvak, creatie, etc.)

  • Predictive scheduling. Start je campagne met de best mogelijk TV inkoop. Het is nu mogelijk om een TV schema vooraf te laten toetsen door de AI module in Spotalytics.
    Wij tonen direct welke spots het goed of slecht zullen gaan doen, waarna de planning zoveel mogelijk kan worden aangepast op deze inzichten.

Kom in contact met ons

Ontdek wat Mediasynced voor uw merk kan betekenen